BonApetito

Bon appetito
La Langhe. Bekend van de truffels, vele soorten paddestoelen en de Barolo wijn is een culinair paradijs. In elk plaatsje is wel een trattoria waar je tussen de Italianen kennis kunt maken met de typische streekgerechten.
 
Tijdens de korte wandelingen door het vriendelijke heuvelland, de bezoeken aan de historische stadjes als Asti en Alba, maar vooral ook tijdens de wijnproeverijen, gastronomische excursies en de kooklessen maakt u uitvoerig kennis met de schatten die deze streek heeft voortgebracht. Een enorme variatie aan worsten en kazen - waaronder de Castelmango, Gorgonzola en Murazzano- en tal van uitgelezen gerechten doen de ware gourmand watertanden. En dan zijn er nog de overheerlijke hazelnoot-cakes en biscuits. Maar de gastronomische pijlers van het land zijn toch vooral de wereldberoemde wijnen zoals de Barolo, de Barbaresco en de Barbera. En natuurlijk de Tuber magnatum, de Witte Truffel van Alba: de koning onder de truffels die in de eiken- en wilgenbossen ondergronds tot wasdom komen.
 
Enkele adressen in de buurt
  • Trattoria Mollo – dorpstraatje in Torresina doordeweeks open voor een traditionele Italiaanse lunch en in het weekend tevens diner "a la cucina ". 
  • Trattoria Da Lele – Murazzano
  • Trattoria Lovera- Lovera