Riviera de Ponente

  • Italiaanse Rivièra : 54 km naar de Middellandse zee (Savona). Andere badplaatsen: Finale Ligure, Spotorno, Albenga, Noli, Varezze
De Italiaanse Rivièra staat bekend om één van de prachtigste kusten van Europa.
Ook cultureel gezien heeft de Rivièra heel wat te bieden voor cultuurzoekers en fijnproevers; fascinerende natuurgebieden, stadjes en dorpjes met gezellige straatjes en de drukte van de grote steden. Maar ook een diepblauwe zee met prachtige kusten, culinaire hoogtepunten en interessante kunstwerken. Dit alles in een zonnig ‘dolce vita’, maakt dit gebied tot een ware toeristische trekpleistere belangrijkste toeristenplaats aan dit het westelijk deel van de kust, de Riviera di Ponente, is San Remo. Daarna volgen Bordighera en Alassio. Kleinere badplaatsen zijn: Ospedaletti, Loano, Spotorno en Pietra Ligure, Diano Marina en Varazze.
De mooiste baaien liggen tussen Imperia en Finale Ligure. Uitgestrekte zandstranden zijn te vinden in: Allassio, Finale Ligure, Diano Marina en Laigueglia. Goede zand- en kiezelstranden zijn te vinden verder naar het Oosten in: Varazze, Noli, Albisola en Celle Ligure.

 
.