Benvenuto

Piemonte ligt in de meest westelijke streek van Italië, met enkele bekende Italiaanse skioorden. In het oosten ligt de grote Po-vlakte, waarachter de heuvelachtige en vruchtbare districten Langhe en Monferrato liggen. Ongeveer in het midden ligt Torino (Turijn), de hoofdstad van de streek, met haar barokke architectuur, een mooi stadscentrum, Romeinse overblijfselen en levendige straten.

La Langhe is een gebied in het zuiden van Piemonte en ligt aan de voet van de bergen. De brede rivier Tanaro scheidt de heuvelgebieden, waar vriendelijke dorpjes de lage met wijngaarden en eikenbossen bedekte heuvels tooien. Bij helder weer reikt het zicht tot aan de besneeuwde toppen van de Alpen. De adellijke families, die door de eeuwen heen meester over de wijnheuvels waren, etaleerden hun rijkdom in de vorm van prachtige kastelen, kloosters en kerken. Gastvrijheid en tradities, met name de gastronomische, worden door de hard werkende Piemontezers in ere gehouden.  

 

Torresina

Te midden van een zee aan wijnheuvels ligt op zo’n 700 meter hoogte het typisch Italiaanse dorpje Torresina. Aan de rand van dit authentieke dorpje ligt ons vakantiehuis. Er is een postkantoor, een gemeentehuis, een tweetal kerkjes, waaronder de 7de eeuwse kapel Saint George. De weinige dorpsbewoners werken veelal nog op het land. Hier staat de tijd even stil en kun je genieten van rust, eenvoud en persoonlijk kennismaken met de romantiek van het landelijke boerenleven.

 

Benvenuto in La Langhe!